Vasemmalta oikealle: 70-200mm f/2.8 GM, 200-600mm f/5.6-6.3 G ja 400mm f/2.8 GM

Tällä viikolla ovikelloa on valvonut Some-vastaava salukin lisäksi valokuvaaja. Sony Nordic on lähettänyt minulle koekäyttöön ammattilaisten urheilutapahtumissa käyttämän, henkilöauton hintaisen superteleobjektiivin! Näitä tulee näkymään Tokion Olympialaisissa ensi vuonna. Alla olevan esittelyvideon lisäksi teknisiä lisätietoja saa täältä.
Yhteistyössä kameraliike.fi, Sony Nordic ja allekirjoittanut lähtivät miettimään mahdollisuutta kuvata kesän maastokisoja kyseisellä objektiivilla. Objektiivin saaminen koekäyttöön oli hieman haastavaa, koska testilaitteita on tasan kaksi pohjoismaissa. Lisäksi alkuperäinen koekäytön aikataulu piti siirtää pikaisesti Jyväs-Coursing ja SuomiCup 2020 kilpailuiden siirryttyä. Aikataulun siirtämiseksi kameraliike.fi ja Sony Nordic teki melkoisia ihmeitä ja taikatemppuja. Suunnitelma on nyt tulla kuvaamaan Lammin ajuekoetta, mikäli sää sen vain sallii.

Oikealla 400 2.8 GM. Objektiivin linssi on aivan käsittämättömän kokoinen. Siitä on pidettävä huolta, koska eteen ei pysty kiinnittämään suojaavaa suodinta. Painoa verrattuna objektiivin kokoon on kuitenkin yllättävän vähän. Objektiivi toimitetaan uskottavassa salkussa, joka varmasti kestää kovempaakin kyytiä.

Tällaiset mahdollisuudet ovat minulle erityisiä. Olen kuitenkin voittoa tavoittelematon harrastevalokuvaaja, joka tässä vaiheessa valokuvaa itseni ja teidän sivuston seuraajien iloksi. Kisaajien näkökulmasta nyt teillä on mahdollisuus saada vieläkin parempia valokuvia SOME-käyttöön!
Mikäli olet hankkimassa kameraa, videokameraa, objektiivia tai kameran lisävarusteita, niin suosittelen katsomaan kameraliike.fi:n valikoima. Olen itse tehnyt liikkeen kanssa kauppaa viimeisen kuuden vuoden ajan. Suosittelen myös tutustumaan Sony Alpha kameroihin. Olen käyttänyt Sonyn kalustoa vuosien ajan. Sieltä löytyy kilpailukykyisiä vaihtoehtoja vasta-alkaville ja myös ammattilaisille.
Lammin ajuekokeen valokuvat julkaistaan tällä sivustolla. Poikkeuksellisesti vesileimaan laitetaan tällä kertaa myös kameraliike.fi:n ja Sony Alpha:n logot.
Takaisin alkuun